Phoenix Contact EduNet Program

Despre / Concurs xplore – New Automation Award 2015/ Baza Materiala / Poze laborator

Începând cu anul universitar 2013 – 2014, funcţionează în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială, primul program academic Phoenix Contact – EduNet (International Education Network) din România. Prin intermediul acestui program studenţii au acces la resurse software şi hardware de învăţare şi cercetare actualizate, bazate pe tehnologiile Phoenix Contact precum: software necesare dezvoltării de aplicatii de achiziții de date, monitorizare și conducere a proceselor industriale bazate pe conducerea cu automate programabile.

“Rețeaua de Educație Internațională (EduNet)” a fost înființată în anul 2007 la inițiativa companiei Phoenix Contact, Blomberg, Germania, cu scopul de a sprijini universitățile tehnice și partenerii lor astfel încât aceștia să reacționeze comun la tendințele și evoluțiile globale. Experiențele și rezultate studenților și cercetătorilor pot fi discutate în cadrul programului de cooperare existent între universitățile participante la program, precum și între industrie și universități.

xplore – New Automation Award 2015

Phoenix Contact organizeaza, pentru al saselea an la rand, competitia internationala xplore – New Automation Award 2015. Concursul ofera posibilitatea studentilor de a implementa idei creative in domeniul ingineriei sistemelor.

Studentii interesati sunt invitati sa prezinte o idee inovatoare de automatizare intr-un clip video de 2-3 minute, pe una dintre temele majore. Acesta se incarca on-line pana pe 31 Mai, 2014. In urma jurizarii, vor fi selectate cele mai interesate 100 de proiecte, care vor primi finantare, ce consta in echipamente Phoenix Contact (plc-uri, panouri operator, module de comunicatie si echipamente de retea, senzori, etc.), in valoare de 3000 de EURO pentru implementarea ideii.

Echipele castigatoare vor avea la dispozitie pana in Februarie 2015 pentru a pune in practica idea propusa. In Martie 2015 echipele celor mai bune 30 de proiecte sunt invitate la sediul companiei din Bad Pyrmont, Germania ca sa le prezinte in fata juriului si a celorlalti concurenti. Primele 3 proiecte sunt declarate castigatoare si primesc ca premiu o excursie la targul industrial de la Hanovra din Aprilie 2015.

Mai multe informatii despre competitie pot fi gasite accesand www.xplore.org sau shiva.pub.ro.

Baza Materiala

  1. ILC1300 – Automate programabile Phoenix Contact
  2. PCworx – Phoenix Contact PC Worx –  Software integrat folosit pentru a pune în aplicare concepte complexe de automatizare; compatibil cu automate programabile Phoenix Contact. Acesta combină  functiile de programare aferente standardului IEC 61131 (IL, FBD, LD, FFLD, SFC and ST) cu configurarea magistrale de câmp (PROFINET, PROFIBUS, INTERBUS si Modbus TCP) si diagnosticarea sistemului. 
  3. PCvisu+  – Phoenix Contact Visu+ – Aplicatia permite realizarea de software de tip SCADA pentru monitorizarea și vizualizarea proceselelor complexe ale unui sistem de automatizare. Software-ul poate rula fie pe un panou operator de tip HMI sau un PC industrial de înaltă performanță și comunică prin intermediul OPC pentru alegerea platformei. Compatibila cu automatele programabile Phoenix Contact.

Poze din cadrul laboratorului
EduNet 4 EduNet 3 EduNet 2 EduNet 1