Arhive zilnice: august 27, 2018

MASTER AUTOMATICA SI INFORMATICA INDUSTRIALA (AII)

Programul de master „AUTOMATICA SI INFORMATICA INDUSTRIALA (AII)” pregătește specialiști în domeniul Ingineria Sistemelor, venind din diverse pregătiri inginerești de licență, capabili de a utiliza cunoştinţe ştiinţifice și tehnice avansate, de a contribui la progresul tehnologic.
În particular, programul are drept misiune dobândirea de cunoștințe tehnice avansate în domeniul informaticii industriale, programarea, exploatarea și mentenanța sistemelor informatice, control și comunicație în procesele industriale, participarea inovativ-creatoare la proiecte de cercetare, pregătirea practică alături de firme consacrate.

Informații utile despre program:

  • Planul de invatamant si materiile aferente acestui master sunt orientate catre o pregatire practico-inginereasca, mult mai aprofundata fata de cea dobandita in timpul ciclului de licenta, cu exemple in diverse domenii industriale (ex: automatizari in domeniul energetic).
  • Stagiile de cercetare se vor putea realiza fie in colaborare cu firma la care studentul este angajat, fie cu o firma partenera masterului AII
  • Orarul va fi conceput astfel incat studentii sa poata ajunge la ore intr-un numar cat mai mare. Cursurile si laboratoarele se vor desfasura cu precadere incepand cu orele 16:00.
  • Aplicatiile se vor desfasura in laboratoare dotate cu echipamente de ultima generatie (calculatore, software, echipamente didactice, procese industriale). Baza materiala este disponible accesand: http://shiva.pub.ro/cursuri/baza-materiala/.
  • Posibilitatea sustinerii unui examen GRATUIT pentru obtinerea atestatului NI Certified LabVIEW Associate Developer (CLAD).
  • Posibilitatea efectuarii unor stagii in strainatate prin programul Erasmus. Colaborari cu universitati din Grenoble (Franta), Darmstadt (Germania), Graz (Austria).
  • Companii partenere:  Asti Automation, Phoenix Contact, Eaton, Eplan,  Rittal
  • Bibliografie admitere: http://aii.pub.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=701:infoadmiteremastere2018&catid=80:admmast&Itemid=20

Admitere master sesiunea septembrie:
Inscrieri 5-12 septembrie 2018, orele 9-15, sala PR105, cladirea PRECIS
Examen: 13 septembrie 2018
(detalii: http://acs.pub.ro/admitere/masterat/)