Sistem Inteligent de Incarcare pentru Vehicule Electrice
Date Generale Proiect
Cod de depunere: PN-III-P2-2.1-CI-2017-0376
Nr proiect: 106CI/2017
Titlu proiect (Romana): Sistem Inteligent de Incarcare pentru Vehicule Electrice
Titlul proiectului (Engleză): Intelligent Electric Vehicle Supply Equipment
Acronim: IEVSE
Director proiect: Sl.dr.ing. Iulia Stamatescu
Autoritatea contractanta: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI)
Denumirea Programului din PN III: 2. Cresterea competitivitatii economiei romanesti prin cercetare, dezvoltare si inovare
Denumirea Subprogramului: 2.1 Competitivitate prin cercetare, dezvoltare si inovare
Tip proiect: Cecuri de Inovare (CI-2017)
Data inceperii proiectului: 25/07/2017
Data incheierii proiectului: 31/12/2017
Durata proiect (luni): 5
Valoarea totala de la buget: 50.000 lei
Beneficiar: Mikon Systems SRL
Furnizor Servicii: UPB
Abstract (Romana):
Obiectivul general al proiectului este realizarea unui produs nou numit: „Sistem inteligent de incarcare pentru vehicule electrice” si folosirea lui eficienta pentru dezvoltarea serviciului de incarcare rapida si economica a bateriilor autovehiculelor de tip BEV (Battery Electric Vehicule) si PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). Necesitatea dezvoltarii unui astfel de sistem este sustinuta de: subdezvoltarea retelei de statii de incarcare a vehiculelor electrice (VE), capabila sa gestioneze capacitatea de incarcare a acestora in conformitate cu cerintele utilizatorilor si restrictiile sistemului; interesul pietei de a avea disponibile sisteme de ultima generatie in ceea ce priveste tehnologiile moderne precum si de politice de sustinere ale guvernului Romaniei pentru dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice.
Sistemul hardware propus va fi format din: o statie de incarcare, un sistem de identificare VE, un automat programabil folosit ca suport pentru sistemul de suport al deciziei si o interfata om-masina pentru operarea produsului de catre utilizator. Sistemul software de suport al deciziilor va monitoriza, prezice si va indica strategii de gestionare a energiei electrice pentru incarcarea VE la nivelul unei statii de incarcare.
Produsul poate fi exploatat de catre beneficiar astfel: ca serviciului de incarcare a vehiculelor electrice, prin comercializarea produsului atat ca intreg cat si prin comercializarea produsului software de suport al deciziei catre alti furnizori de statii de incarcare sau utilizatori finali.
Abstract (Engleza):
The overall objective is to develop a new product called „Intelligent Electric Vehicle Supply Equipment (IEVSE)” and using it efficiently for the development of fast and economical charging of vehicle batteries type BEV (Battery Electric Vehicle) and PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). The need to develop such a system is supported by: the underdevelopment of charging stations network for electric vehicles (EVs), able to manage the loading capacity in accordance with user requirements and system restrictions; the market’s interest to have available edge systems in terms of modern technologies and the political support of the Romanian government to develop the necessary infrastructure for electric vehicles.
The proposed system hardware will consist of: a charging station, a vehicle identification system, a programmable logic controller system used to support the decision algorithm and a human-machine interface used to operate the system. The decision support software system will monitor, predict and indicate strategies for planning and managing electricity for charging electric vehicle.
The product can be exploited by the company such as: charging service for electric vehicles, marketing the product as whole (hardware and software) and/or marketing the decision support software to other charging stations providers or end-users.
Obiective specifice
OS1: Realizarea unei arhitecturii hardware si software a sistemului prin valorificarea noilor tehnologii existente pe piata si modernizarea acestora;
OS2: Elaborarea unui sistem inteligent si inovativ de predictie, gestionare si planificare a energiei electrice la nivelul unei statii de incarcare;
OS3: Transferul de cunostinte la agentul economic in vederea testarii produsului pe un sistem real si introducerea ulterioara in fabricatie ceea ce va conduce la cresterea productivitatii, competitivitatii si a calitatii produselor firmei.
Activitati. Plan de realizare.
Consortiu
Beneficiar: Mikon Systems SRL
Firma S.C. Mikon Systems S.R.L a fost fondat de o echipă experimentată de specialiști de automatizare in 1999. Scopul firmei este de a oferi soluții de automatizare industriale si sisteme de masurare. Avand un istoric impresionat in cadrul automatizatilor industriale, compania, ofera solutii de conducere a proceselor industriale folosind echipamente de la firme recunoscute international. Compania ofera solutii pentru o gama larga de aplicatii precum: conducerea si monitorizarea proceselor industriale cu aplicatii in energie; instalatii electrice si automatizari energetice; sisteme integrate de management al productiei energiei cu raportari economice; inginerie asistata de calculator; dezvoltare si implementare software; sisteme de monitorizare a parametrilor de mediu; integrare de sisteme pentru managementul informatiilor; simulatoare de manevre in statii electrice; simulatoare de diverse procese industriale pentru pregatirea personalului; aplicatii Internet, comert electronic; sisteme de informatii geografice; concepere si integrare BMS – Building Management System; service hardware si software.
Firma este adepta utilizarii tehnologiilor de avangarda care aplică sistematic conceptele științifice și cunoștințele tehnice care conduc la un aport marit de plus valoare in cadrul societatii de astazi bazata pe cunoastere.
Furnizor servicii: Universitatea Politehnica Bucuresti
Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Departamentul de Automatica si Informatica Industriala, Laboratorul de Sisteme Informatice Industriale.
ECHIPA DE IMPLEMENTARE PROIECT | ||
1
|
Director proiect
|
|
2
|
Cercetator CS I
|
|
3
|
Cercetator CS I
|
|
4
|
Cercetator CS III
|
Contact
Universitatea „Politehnica” din București
Facultatea de Automatică și Calculatoare
Departamentul de Automatică și Informatică Industrială
Sala ED212-213
Splaiul Independenței 313, Sector 6
060042 București
România
Telefon: +40 (0) 21 4029147
Fax: +40 (0) 4029587
E-mail: iulia (dot) stamatescu (at) aii (dot) pub (dot) ro
Hartă:
[mappress mapid=”2″]
„This work was supported by a grant of the Romanian Ministry of Research and Innovatio, CCCDI - UEFISCDI, project number PN-III-P2-2.1-CI-2017-0376, within PNCDI III”